Ambachtelijk eten

Eten bij 1714 Schiedam

In 2017 nam chef-restauranthouder de leiding over de keuken in het legendarische. Het was een huwelijk in de hemel;  raakt alle juiste culinaire notities in een prachtig lichte en iconische eetzaal die perfect bij hem en zijn kookstijl past. Het à-la-cartemenu is zowel toegeeflijk, avontuurlijk en verfijnd, maar ook moedig, geruststellend en speels. Kies voor de amuse-bouches – twee glimmende zwarte olijven op lepels onder krokante bollen gekarameliseerde ui en ansjovis. De krassen op de kippenhuid zijn lichter dan lucht en verdwijnen, dankzij de meer mayo-dip, van de tafel alsof ze zijn ingeademd. Van het hoofdgerecht, is er Bretagne konijn, Cornish tarbot, Lincolnshire eend en de Bresse gebraden kip. Als je avontuurlijk bent, probeer Bosi’s pens van de moeder en inktvis gratin. Meer dan 30 jaar na de opening heeft 1714 geholpen dit historische restaurant zijn vroegere glorie te heroveren.